După 100 de ani – Congresul PSD

Nu putea să treacă acest eveniment, congresul PSD, fără să stârnească reacții atât în presă cât și pe rețelele de socializare.

Din nou încerc să expun un punct de vedere ce nu este evident pentru toată lumea legat de scandalul cu “iubi”, prietena mult mai tânără a conducătorului suprem.

Aceste atacuri la adresa individei sunt chiar josnice însă din punctul meu de vedere, altul este planul.

Din păcate pentru tabăra anti-PSD nu există un geniu al manipulării maselor, ei rămânând în continuare dezbinați și bezmetici, visând cu băluțe la gură care dintre ei să ocupe golul lăsat în opțiunile votanților de prestația jalnică a coaliției de guvernare.

Congresul PSD

Congresul PSD

Revenind, sunt însă câteva tentative de a dirija electoratul PSD într-o anumită direcție, doar că’s naive rău.

Spre exemplu, cum poate L. Dragnea să fie promotorul “Coaliției pentru familie” când el are la activ un divorț și o “arde” cu o tinerică cu 25 de ani mai tânără? Este scandalos, nu?

Poi nu… pentru că ei sunt deja obișnuiți cu zicala, “fă ce zice popa, nu ce face popa” nimeni nu se va uita la relația lui L.D. sau la dinții acestuia ci la perspectiva pe care acesta o vinde, și este una bună pentru masa sa de votanți, plus că acest scandal nu apare la televiziunile de casă (se știu deja care sunt).

PSD așadar ne vinde cu succes următoare imagine:

O Românie a noastră, a românilor, cu valorile tradiționale, fără multinaționale, fără gay… și drepturi europene.

O Românie ca la sat, cea din anii ’70 – ’80 când era frumos și bine pentru cei ajunși acum la vârsta pensionării.

O nostalgie plină de putregai la care visează cei a căror viața a trecut fără a trăi “liberi”. (ce surpriză o să aibe când o să vadă că tot la marele URSS ne întoarcem).

Opoziția ar trebui să găsească alt subiect sensibil și să pluseze masiv pe el, gen…

“Copiii noștri pleacă afară pentru un trai mai bun, scârbiți de mizeria și corupția din țară”.

“Plângeți în telefoane când vă sună nepoții din afară și muriți cu zilele până ajung medicii la voi să vă zică că nu au ce să vă facă”.

În fine, din punctul meu de vedere, cei din opoziție nu înțeleg că ei trebuie să facă un singur lucru, să educe.

Trebuie să răspundă calm și informat la acuzele și întrebările votanților PSD. Să se delimiteze de violență, de ură și de aspirații meschine. Să vină cu soluții pentru toți, nu cu planuri mărețe pentru capitaliști.

O ultimă idee, pentru cei ce acum stau pe margine și sparg semințe sau își văd de treabă, știți proverbul acela “dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă”? Nimeni nu o să asculte plângerile voastre de după, că n-ați știu ce pun la cale.

Nu înțeleg cum oamenii nu văd, acum, cum istoria se repetă, cum pe un val european de ură și naționalism cu tente de izolare, ne ducem către o zonă gri a existenței noastre ca nație.

Și nu am avut noroc atunci, nu văd să avem nici acum. Ironia e că avem un imn pe care nu-l înțelegem.

Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.