Într-un univers paralel – cronica pilelor

Într-un univers paralel, lucrurile ar fi stat un pic altfel.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece, nu doar pensionarii au votat ciupercile astea, nu doar asistații sociali sau săracii României au pus ștampila pe trandafiri, pe șarmul domnului Iliescu, pe găinile de la Cornu sau mai recent, pe mustața teleormăneană.

Nu, nu’s doar ăștia, și pe ei parcă-i înțelegi când te uiți la ei cum se bucură la un autocar semi-decent care să-i ducă la Cuvioasa (ce viral mai scoatem și anul ăsta, uh… pariuri careva?).

Nu o să dau vina pe cei ce nu au votat, la un moment dat ți se ia să tot speri ca boul că poate vor alții mai buni să facă o treabă mai de om gospodar în țara mândrului român.

Frecție! E vorba aia, nimeni nu a ajuns milionar (miliardar) și alte cuvinte cu -ar în coadă fiind altruist.

Nu, la butoane vor să stea eminențele cenușii ale curentului “îs prea șmecher să muncesc“.

Eu am o problemă cu naivii, aia de o caută pe Kovesi de cucuvele, de se uită la Klaus dacă mai are vreo casă. Adică cât de ticălos să fii să crezi că DNA persecută oameni nevinovați… e chiar la mintea cocoșului că niciunul din șatra aia de penali nu e nevinovat.

Și prin asociere tot un căcat ești, și prin faptul că taci în timp ce vezi cum ai tăi colegi mai bagă’n buzunar o bucată din țară, din banii ce ar trebui să ajungă în lucrări ce ar trebui să servească proștii de muncesc cinstit.

Acum o să zică lumea, frate asta e cu binomul, nope, la brutărie și cu Klausică și cu toți, dar am așa o mică antipatie față de ăștia de ne iau de proști, pe față cu tupeu și cu zâmbetul pe buze, auzi… “ce scumpire a benzinei“, nici dacă erai beat nu puteai să spui așa ceva fără să fii un ticălos.

În fine, au mai pus ștampila și bostanii aia care au de câștigat dacă șmecheria se perpetuează în țara asta, pentru că, dacă nu ai chef să pui osu la treabă, ce faci? Poi vorbești cu Petrică.

Petrică are pile la primar, îți găsește ceva de făcut pe banii statului (degeaba). Și uite așa totul pare că merge cu viteza melcului constipat (card de sănătate, eliberare de documente, plată impozite… ), pentru că trebuie și Aneta să aibă unde să vorbească la telefon în timpul programului pe banii tăi.

Într-un univers paralel

Într-un univers paralel

Ideea e că într-un univers paralel, în care mințile luminate ar gândi o strategie de a scăpa România de toți necalificații, s-ar trezi unul să zică.

Bă, dar dacă angajăm persoane competente pe bază de pile?

Ce? Cum adică persoane competente să lucreze la stat ca funcționari, să fie politicoși și eficienți, să dorească să îmbunătățească modul de lucru din prisma expertizei în domeniu?

Da, aparent mi-am încurcat medicamentele și în loc de aspirină am luat calmante și acum visez un sistem bugetar performant.

Exemplu: dacă la primărie, unde se eliberează autorizațiile pentru proteste ar fi unul de-al nostru intrat pe pile și ne-ar da acordul să o facem legal, ce s-ar întâmpla? L-ar da afară? Cum… că e intrat pe pile…?

Stăteam și mă gândeam cât de dobitoci îs ăștia acum de dau puteri sporite ba la CCR, ba la MJ, ba la Parlament să facă anchete… ei nu se gândesc că legile astea de le dau ei, o să se întoarcă să-i muște de fund dacă pierd majoritatea?

Cât de prost să fii să limitezi puterile Președintelui ca după, să ajungi președinte, să pierzi majoritatea în Parlament și să vezi cum o freci pe la televizor plângându-te că Președintele nu are nicio putere, și să le explici oamenilor care-l înjură pe Băse 24/7 sau pe Klausică mai nou, că tu ca Președinte nu poți să faci nimic fără Parlament, fără primari și fără prefecți… atunci să vezi propagandă retardă la TV.

Asta e problema cu noi, pe lângă faptul că nu ne interesează adevărul, ne dăm cu părerea așa să nu părem proști mai avem și probleme cu memoria.

Cred totuși că într-o zi ne vom trezi masiv din indiferență și vom clădi mărețe pușcării pentru toți vătafii patriei.

Până atunci, șterge-te pe față ori de câte ori un lacheu intrat pe pile te scuipă’n față când ai nevoie de ceva de la Statul Român.

Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.