Pentru că ești meltean prost…

Acesta ar fi fost răspunsul meu la întrebarea “De ce nu mă servești?” Pentru că ești meltean prost.

Umblă pe net filmulețul cu șmecherașul ăla care s-a dus în Odorheiul Secuiesc la Kaufland să ia o porție de mici. Și a devenit viral, din cauza intoleranței de care dau dovadă “patrioții” țării, aia de stau și se ceartă pe Facebook de ce nu știe o oarecare fătucă Limba Română în timp ce, la București, Guvernul ne duce spre comunism (nu glumesc).

Care e problema?

Lumea vede doar ce vrea, fără date și înghite gălușca, adică:

 1. Nu știm exact de ce nu a vrut tipa să-l servească, se zvonește că era prea devreme și nu putea să bată pe casă. (poziția oficială Kaufland aici);
 2. Later edit:  O prezentare mai pe larg aici;
 3. Nu se înțelege pe video ce zice tipa, dar avem subtitrat că e înjuratură în ungurește, eu nu pot să aud nimic.
 4. Videoclipul este editat clar, zoom pe zâmbetul prost al tipei, cine știe ce alte chestii mai sunt editate.
 5. Omul parchează acolo cu intenția clară de a face scandal.
 6. După ce se face că nu înțelege ce a zis tipa, omul automat crede că a fost înjurat, și zice niște prostii, încercări de înjurătură. Voi ați servi pe unu’ care vă ia cu o astfel de atitudine?
 7. Apare nenea și ăla tot cu tupeu, deranjat de atitudinea melteanului și ce zice are doar un pic de sens. Adică, tu dacă știi că în zona asta nu prea se știe română (nu pentru că aia sunt ostili ci pentru că nu există niciun interes din partea nimănui să se învețe/predea româna) ar fi de ajutor pentru tine să știi câteva cuvinte ca să poți fi politicos.

  Că ești meltean

  Că ești meltean

Acum să recapitulăm defapt problemele reale:

 1. Te duci cu intenție de scandal și te miri de ce ești tratat prost;
 2. Kaufland angajează oameni care nu știu Limba Română, bilă neagră. Întrebarea e… au existat candidați care știau și română? Nu cred.
 3. Modul în care se predă Limba Română în aceste zone este deplorabil și nimeni nu face nimic, alo Ministerul Educației, lăsați naibii manualele de sport;
 4. Dacă un părinte consideră că al său copil nu trebuie să știe Limba Română atunci el își condamnă singur copilul la intoleranță din partea (ce să ne mai … pe noi) majorității populației.
 5. Mizerii de genul acesta se răspândesc inimaginabil de repede dar adevăratele probleme sunt ignorate total.

Concluzii sau întrebări retorice:

 1. Voi când vă duceți în altă țară și stați acolo într-o comunitate de români, și vine cineva care te întrebă în italiană, spaniolă etc. ceva, iar tu ești obișnuit doar cu românașii tăi, ai merita să fii înjurat? Dacă da, acum ați aflat motivul pentru care, tineretul educat părăsește această țară.
 2. Sunt perfect de acord că nu e normal să te duci, oriunde în țara asta și să nu primești lucruri banale, dar ar fi de preferat să încerci să te descurci cu vorba bună.
 3. Dacă tipa chiar are ceva apucături anti-români atunci își va pierde locul de muncă, iar singurul job de și-l va găsi este, probabil, secretara lui Orban (Viktor).
 4. Dacă te-ai duce în Moldova și te-ai lua de oamenii de acolo că beau prea mult, cum crezi că ar reacționa? Te-ar primi cu brațele deschise că tu nu cunoști tipologia localnicului și nu vrei să te adaptezi?
 5. Un pic de toleranță nu strică, și nici un pic de diplomație. Adică nu cred că e primul client român care a fost servit acolo, ar fi putut și tipa să învețe 2 fraze acolo pentru binele ei, la fel și noi, dacă vreau să ma duc în Secuime și știu că aia nu prea le au cu româna (indiferent de cauze), ce mă costă să fiu politicos?
 6. Dacă cineva mă înjură când vreau un produs, cel mai corect lucru e să nu mai cumpăr, nimeni în lumea asta nu-și permite să refuze bani. Dacă nu înțelegi asta întrebă-l pe Google.

Later edit: S-a dus unu să facă capital politic pe treaba asta și a dat o amendă. (click)

O zi bună,
Bitzu

1 comment

  • Flo on 01/09/2017 at 21:23
  • Reply

  Nu prea sunt de acord, sincer…

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.