Crescătorii de mirese – despre fraieri și prințese

There’s nothing a man falls in love with more than a girl falling in love with him – Romercial

Spuneam în articolul trecut despre niște oameni aparte, niște fraieri îi numeam eu, crescătorii de mirese.

Well, acela era un punct de vedere, destul de valid dar totuși nu tocmai complet. Pentru că prezentam un tablou deja finalizat, acela în care după o relație de lungă durată, tipa trage toate concluziile din relație și le aplică în următoarea.

N-am prezentat însă cum se ajunge aici. Cum, ajungi să creezi un tablou ce prezintă o dramă. Well, asta pentru că probabil n-am observat cu destulă atenție detaliile.

După cum spune și citatul, un bărbat se poate îndrăgosti de o fată îndrăgostită de el.

Unde-i problema?

Tu devii un furnizor, un om care lucrează pentru a genera pentru nevoile ei.

Ca să înțelegeți mai bine contextul trebuie să fac ceva precizări.

În primul rând, trebuie să vrei ceva de la o persoană, să identifici de ce dorești să fii cu ea. Doar pentru păsărică, nu este un răspuns bun, deoarece nu e nevoie de o relație pentru așa ceva, te poți descurca și fără.

Dar în general așa se întâmplă, băieții se bagă în relații că să nu fie singuri, să dea bine, să aibă ceva constant în pat… etc, și apoi descoperă câteva lucruri faine la tipă, pe parcurs și se automulțumește cu ce a găsit, neglijând nevoile sale reale, care mai târziu vor ieși ca probleme/discuții în acea relație.

În fine, nu poți găsi exact ceea ce-ți dorești, dar măcar să ai o idee, zic eu că ar fi mai bine.

Crescătorii de mirese - Prințesa

Crescătorii de mirese – Prințese

Revenind la subiect.

Tu pui presiune pe tine, furnizând non-stop ceea ce ea-și dorește fără a primi ceea ce ai nevoie, ci doar ce ai descoperit că oferă, asta creează și frustrări în tine, pe care le aduni mocnind, pentru că hei… totul merge bine, nu?

Nu, pentru că tu trebuie să fii tu însuți și să fii acceptat pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce poți oferi la comandă.

Așa ajungi să fii crescător de mireasă, în loc să pui stop acestui lanț de cereri din partea ei și cumva să o înfrunți când e absurdă, tu crezi în dragostea aia oarbă. “Da… fac orice pentru ea!” (I kinda did that… right?) și ea o să fie… “Sunt fericită alături de tine“, până când el nu va mai putea furniza.

Atunci se rupe lanțul fericirii, apar discuții, sunt peticite și el revine la statutul de furnizor sau se rupe.

Și nu mă refer la partea financiară, deși e și aceasta parte importantă. Eu zic strict de nevoile ei în relație: să fii prezent, să fii înțelegător, să-i spui ce vrea să audă când vrea să audă, ca unei prințese. (explicații pentru duritatea expresiei mai jos)

Dacă te aflii pe acest drum, e bine din când în când să-i mai zbori tiara de pe cap, dar nu arucându-te în extrema opusă, la urma urmei o iubești și îi vrei binele, însă trebuie ca tu să fii persoana responsabilă, puternică și încrezătoare de care ea s-a îndrăgostit, nu vreun sclav la palatul prințesei.

De ce prințese, insesibilul naibii?

Wait for it. Dacă e să ne raportăm logic și statistic, bărbații se dau la mai multe gagici de mai multe ori, cu speranța că una pică, ceea ce creează ofertă pentru fete, iar acestea au de unde alege, prin urmare pot emite pretenții, așadar dacă tu la un moment dat nu mai poți furniza ce are ea nevoie, se va găsi altul să-o facă în locul tău (get it?, no… fine), asta până când, ea-și satisface dorințele, sau cotarea ei pe piață scade sau intervine nevoia de a avea o familie.

Discut aici de astfel de aspecte, pe care eu le consider generale, însă nu se aplică oriunde și oricum.

Se pot aplica acolo unde, există un număr suficient de mare de persoane astfel încât să existe un sistem de cerere și ofertă real și funcțional.

Prin urmare, fraiere care ești sau ai fost, ai și tu o parte din vină în toată mizeria asta, prin urmare cască ochii, vezi ce se merită, nu ce-ți pică.

Cu drag,
Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.