Lungul drum spre tine – Go b(l)ack – Sfântul Petru

O sedință în ceruri. Corpul de control al Raiului a chemat la audieri pe Sfântul Petru și pe Rey, cu privire la recentele fapte ale lui Black. Rey este oarecum impancientată de idee, știind cumva că are o parte din vină, pentru dezechilibrul provocat de antagonist.

CC: Stimate Protector al porților Raiului, ne puteți spune, vă rugăm, cum ați reușit să treceți cu vederea peste acest detaliu, și ați lăsat să scape acest maniac în libertate?

SP: Dragilor, vă înțeleg supărarea, acțiunile sale au fost… deplasate, însă trebuie precizat că nu putem reține oameni fără voia lor iar regula Domnului ne amintește de liberul arbitru.

CC: Sfinte, nu mai merge așa, acelea erau regulile vechi, acum avem un echilibru de păstrat iar misiunea voastră era de a ajuta acea persoană să se regăsească, nu să devină un sociopat.

SP: Înțeleg, nimeni nu putea să prevadă acest deznodământ, dar acum e cam târziu să putem face ceva, trebuie să așteptăm să vedem care va fi continuarea… Asta dacă nu aveți o altă soluție.

Rey: Pot spune că am subestimat capacitatea acestuia de manipulare. Îmi voi asuma acest lucru și voi fi mai atentă în viitor, adăugă timid Rey.

CC: De fapt, am primit ordine de sus, va fi necesară o intervenție. Acest individ trebuie readus de urgență aici pentru a fi supravegheat, iar problema remediată.

SP: De sus ziceți? Cam de la ce nivel își permite cineva să se amestece cu liberul arbitru și regula noastră de a nu înterveni?

CC: Foarte sus, conform unor calcule dezechilibrul creat de el ar putea genera o reacție în lanț, o deviație de la curs prea mare, care nu este în planul stabilit.

SP: Plan stabilit? Curs? E doar un om, nici măcar un adult complet. Un tânăr frustrat dornic de răzbunare.. Ce e așa deosibit în asta?

Sfântul Petru

Sfântul Petru

CC: Să ne aducem aminte de Adolf? Și el era tot un tânăr… Nu trebuie să-ți explicăm potențialul distructiv al acestuia, va trebui să ne crezi pe cuvânt.

SP: Ok, și ce putem face, nu e ca și cum ar muri mâine sau ar intra singur în comă. Iar o apariție ar fi prea periculoasă în cazul unui eșec.

CC: O să aveți ajutor, Rey va fi direct implicată, este mizeria ei pe care trebuie să o repare, și o să primiți supraveghere din partea noastră. A… și pentru numele lui Dumnezeu, faceți cumva să pară un accident, nu ne mai dorim atenția de data trecută.

SP: Vom întocmi un dosar și vă vom ține la curent cu progresul, spuse Sfântul Petru în timp ce se pregătea să iasă.

CC: S-a renunțat la metoda dosar, o prezentare gen slideshow va fi deajuns. Pe curând.

***

SP: Incredibil… după 2000 de ani de muncă asta primești răsplată. Rey… cred că e timpul să mă pensionez.

Rey: Ai vreo idee cum îl vom aduce aici? întrebă Rey încercând să-și ascundă reacția la glumă.

SP: Da, l-am ținut sub observație de când a plecat. Știam că ceva nu e ok și ne vor trebui informații în viitor.

Rey: Se vede experiența…

SP: Lasă vrăjeala… aparent tânărului nostru îi plac drifturile. Ar fi păcat dacă ceva s-ar întâmpla cu una din roți nu?

Rey: Dar pasagerii? Participanții la trafic… Nu e prea riscant?

SP: Vor scăpa cu o sperietură. Hai la treabă.

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.