Lungul drum spre tine – Margo #1

Bună dimineața, te scot la o cafea?

Erau cuvintele de le auzea Margo în fiecare dimineața în timp ce ușa se deschidea. Trăiau într-un univers fals captivi în mințile lor.

Ceea ce Margo nu-și putea da seama era cum se făcea că, de fiecare dată, biroul arăta la fel, nu-și aducea aminte cum a ajuns acolo, soarele răsărea din același unghi, și nu erau week-enduri, nu exista viață de care să-și aducă aminte după muncă pentru că după aceasta urma un reset.

Black încerca pe cât putea să o ademenească pe Margo într-o relație de afecțiune sau obișnuiță doar să poată cumva să-i facă mintea vraiște.

Aici ar fi fost cazul în care Em să fi apărut și să fi intervenit ca un erou ce se presupune a fi, însă Em a rămas captiv undeva în trecut, admirând probabil unele momente din întâlnirea cu Neatenta.

Planurile mergeau bine pentru antagonist, însă el nu era mulțumit pe deplin, era nerăbdător, dorea să afle dacă Margo va trece de pragul realității, prin urmare… după sute de simulări și discuții, a încheiat sesiunea de hipnoză, iar cei 2 s-au trezit la realitate după 8 ore de tăcere.

Primul lucru de ia trecu prin minte lui Margo, era amintirea lui Black din hipnoză, iar prezența acestuia îi părea cât se poate de familiară. Pentru Black însă, teama de eșec stătea în conexiunile ei cu realitatea.

Cum va trece tânăra Margo peste confruntarea cu soțul?
Cum va reacționa ea la afecțiunea nedorită primă de la soț?

Însă Black era încrezător, știa că a plantat semințele destul de adânc pentru ca lucrarea să fie un real succes. Tot ce mai trebuia era timp și răbdare pentru ca acestea să încolțească.

Ce trebuie însă reținut legat de atitudinea lui Black, este că el nu-și dorea nimic concret de la Margo, doar să se răzbune pentru tupeul de a-l înfrunta pe propriul său domeniu și teritoriu. Iar cu absența lui Em, lucrurile stăteau foarte bine pentru el.

Margo

Margo

Prin urmare după scandalul generat de întâlnirea lui Margo cu soțul, acesta din urmă a simțit nevoia să o interneze pe dragostea vieții sale la spitalul de neuropsihiatrie, pentru tratament, fiind considerată (ironic nu?) nebună.

Era ultima dată când Black ar mai fi auzit de ea, în condițiile în care el era singurul în stare să-i redea acesteia amintirile și prin urmare viața înapoi.

Cam aceasta este “opera” lui Black, așa era moștenirea pe care el ar dori să o lase, o lume în care oricine l-ar fi întâlnit și confruntat ar fi sfârșit la nebuni sau mănăstire.

De reținut: dacă până acum am avut mici jocuri gen du-te vino… ia-mi-o mie da-ți-o ție, acum avem impact real asupra vieții unei persoane, iar încrederea acestuia este la un nivel periculos pentru el însusi.

Legat de certificarea sa ca și persoană sănătoasă, cu Margo dată la o parte, restul au fost doar discuții monotone, iar Black a trecut și de această barieră și este acum liber în lume să facă tot ce-și dorește.

În tot acest timp, Em încă vegetează la imagini cu Neatenta, undeva captiv într-o amintire din care nici el nu știe dacă ar vrea să iasă, dacă are de ce să plece, și evident total inconștient de faptele “geamănului”.

Va urma,
Bitzu

1 comment

    • Mihai on 09/11/2016 at 18:31
    • Reply

    ‘la nebuni sau manastire’
    Grea alegerea facuta dupa confruntarile cu Black 🙂

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.