10 Citate motivaționale care-ți…

Dacă ai venit aici după citate… țeapă!

Top 10 citate care nu te ajută cu nimic dar îți vor adânci și mai mult prăpastia dintre fericire și tine. (nici 10 nu avem… n-am avut buget).

Unde mă uit prin social media văd o groază de postări și articole cu citate din tot felul de opere de la diverse personalitați despre cum să-ți pui viața pe roate, cum să te scoți din rahat etc.

Să le luam pe rând să nu ne scape vreo categorie:

Postări despre dezvoltare personală

Alea cu lucrurile de te împiedică pe tine, individule, dar eu prefer să-ți zic pe nume, și anume… tristule… să devii fericit. E ca și cum ai citi horoscopul, ai vedea că ziua nu se anunță tocmai bună și ai decide să rămâi în casă că așa a zis Neti dimineața după ce și-a băut cafeaua cu Busu în culise.

Cam asta e logica acestor postări pline de clișee gen: nu lăsa pe nimeni să-ți zică că nu poți, ei sunt doar invidioși pe viitorul tău succes.

Da ‘oaie… că aia n-au altceva de făcut decât să-ți bage ție bețe’n roate. Ba din contră dacă cineva încearcă să-ți zică o chestie și omul chiar n-ar avea un interes în asta, probabil vrea să scape de văicărelile tale constante.

Exemple:

A ieși din zona de confort și a încerca ceva nou în viața ta e îngrozitor de greu. Te întrebi dacă vei reuși, dacă vei face față noului ce te așteaptă. Te întrebi ce să faci. Dar încearcă să ieși din zona ta de confort treptat și cu răbdare.

Eu nu înțeleg ce mama mă-sii e motivațional la chestia asta. Îmi spui că e îngrozitor de greu, deși nu e… nu țin minte să fi pățit nimic niciodată când m-am băgat în seamă deși aveam și eu această teamă. Apoi îmi induci ideea că am gânduri peste gânduri cum că ar fi o spaimă, că nu vei știi să reacționezi. Și că trebuie să o fac treptat… Ce anume frate? (aici aveam o glumă cu tentă) Să mă întreb treptat ce să fac? I don’t get it… Unde naiba e soluția ta?

Ai o problemă în a încerca ceva nou… încearcă să mergi la Biserică… Ah asta nu e nou pentru tine. Acolo probabil ai învățat să cauți ajutorul la altcineva decât la tine însuți. (aruncați cu hate)

Citate motivaționale

Citate motivaționale

După capul meu, dacă ai suficientă minte să ai o problemă de genu, care nu apare la ignoranți, atunci ar trebui să ai puterea să te folosești de resursele de care dispui să o și rezolvi.

Concret: dacă ai nevoie de ceva nou, te-ai umplut de monotonie, vezi ce soluție ți se aplică ție personal și nu mai căuta motivare în articole scrise de unii doar să aibe constanță în publicare. Vezi ce-ți place și acționează…

Vrei experiențe noi? Du-te în Buzău și protestează pentru libertățile LGBT sau mergi în Teleorman și spune-le oamenilor ce înseamnă libertatea de a alege altceva decât Roșu.
Dacă ai convins pe cineva deja o să te simți mai bine.

Citate despre dragoste/relații sau parteneri

Alea cu iubirea îs grave rău, stai așa că aici se vinde cel mai mult rahat, dar nu la kg ci la click. De la “cine te face să plângi nu merită lacrimile tale“, până la “păstrează-ți iubirea pentru cineva care merită.”

Ok, dacă nu observi stupiditatea din toate aceste dejecții mintale, dă-mi voie să te ajut cu ceva explicații:

Să începem cu “cine te face să plângi … nu merită lacrimile tale“. Da-m-aș dracu’, nu știam că lacrimile sunt așa valoroase, cu cât se vinde sticluța? Relațiile sunt chestii complexe în care personalitățile celor 2 se mai ciocnesc, e oarecum natural. Altfel ce ar fi? Perfecțiunea e pentru nebunii visători.

Consider că majoritatea suferințelor din relații sunt bazate pe frustrări acumulate și neîmpărtașite cu partenerul sau uneori din nepotrivirea de caracter.

Iar aici sunt două extreme pe care aș vrea să le punctez rapid.

Prima ar fi bulshitul ăla cu “merge și așa“…

Da, iubirea înseamnă compromis… dar atenție un pic, capcana apare când zici “are defecte dar le rezolvăm noi pe parcurs, el e ok ca om” și apoi o duci la extrem această idee, și rezultă “bă decât singur mai bine cu el așa cum e“.

Nu frate … decât mizerabil mai bine singur, e una să ai defecte și să le discuți și apoi să le accepți ca parte a omului și alta e să vezi defecte dar te prefaci că e ok când de fapt ele creează tensiuni la ordinea zilei. Just be honest man…

După capul meu, având în vedere că nimeni nu e perfect, dacă iubești pe cineva și ai încredere în respectiva persoană, nu ai să-i vezi defectele, nu o să ai timp să le vezi, pentru că ea strălucește pentru tine. Și nu, nu alergăm după una până se aprinde pomul, ci desfaci instalația întortocheată, o pui frumos în ordine și vezi ce frumos luminează.

Legat de a doua extremă, “eu mă păstrez pentru aceea persoană specială“, iar la primul semn că nu e așa cum vrei tu, îi tai direct orice șansă. Aici personal, trebuie să adaug eu puțin hate: când o să-ți aduni pisici în jur, să ai grijă cum le alegi și pe alea, poate nu’s pe gustul tău când se ling în miezu nopții.

Până acum, eu am mers pe ideea că oricine merită o șansă, cât timp e dispus să se implice în ceva serios. Nu contează trecutul, fiecare are probleme, nu contează decât personalitatea omului și modul în care gândește. Nu mi-a fost tocmai bine până acum, dar mi-am asumat un risc, care după o lungă perioadă, mi-a adus experiență. Ce fac cu ea? Poi atunci când o să fie treaba pe bune, o să fiu pregătit.

Acum să continuăm cu restul inepțiilor des răspândite prin social media. Aia cu ești special.

Da ești, dar nu în măsura în care crezi tu. Dacă ești la fel de special precum arta modernă atunci rămâi agățat într-un perete.

Eu aș zice că așteptările tale ar trebui să fie proporționale cu valoarea ta reală. Poate ai noroc și nu te vede nimeni că ești un fals și pune botul, Doamne ajută, vă doresc tuturor numai bine, dar dacă n-ai nu te gândi că meriți case și palate, când tot ce știi e să te lași pe spate (nailed the rime 🙂 ).

Citate filozofice

Preferatele mele, alea puse așa că sună bine deși habar n-ai ce înseamnă, și din ce context provin și ce a vrut ăla să zică despre personaj sau în ideea centrală a cărții. Alea mă amuză până la lacrimi. (exemplul cu citatele lui Hitler îl știe toată lumea… just google it)

Ai putea zice că’s cinic sau insensibil că zic aceste lucruri despre oameni care’și caută inspirația în chestii culte. Și eu aș putea să zic că ești cretin, dar n-aș avea decât afirmația de mai sus pe care să mă bazez.

Prin urmare dacă eu te consider cretin doar pentru că m-ai făcut cinic, atunci ăla de postează o bucată dintr-o operă pe care nu o înțelege doar așa că sună bine, cum e? (dacă nu înțelegi raționalmentul, e ok…)

Dacă e să faceți fiecare dintre voi un studiu simplu, în jurul vostru, să vedeți câte din persoanele de postează mizerii de genul acesta, sunt mai fericite după ce ne-au umplut de cultură și câte nu sunt, ce ar ieși?

Pe câți dintre ei i-au ajutat citatele din (introduceți siroposul preferat), să devină oameni mai buni sau să le fi schimbat viața? Eu nu pot număra că n-aș avea ce…

Nu vreau nici eu să pic în extreme, poți posta un citat atunci când este relevant pentru o situație pe care toată lumea o înțelege, gen alegerea lui Trump, sau failul lui Monta… sau poți să transmiți un mesaj draguț unei persoane folosind cuvintele autorului ei preferat. Mă rog există situații și situații, dar nu așa să te afli în treabă sau că e cool.

E vorba aia, dacă nu ai nimic interesant de spus, mai bine taci, pentru că așa ajungem să promovăm non-valori și prostie cum e PPAP.

Ca un rezumat, toate postările motivaționale, soluțiile generale ale problemelor pe care ar trebui să le rezolvi prin muncă, nu prin însușirea unor false soluții fară legătură cu problema în sine sau cu tine și timpul în care trăiești sunt doar apa rece cu care alegem să ne îmbătăm voit.

Totul seamănă perfect cu minciuna aia dulce de ne mângâie urechea când realitatea e așa dureroasă de alegem să o ignorăm, poate dispare. BRA-VO!

PS: Dacă am uitat vreo categorie și vreți să-i fac o analiză, da-ți cu parul în secțiuna de comenturi.

Bitzu

1 comment

  • Mihai on 11/11/2016 at 01:26
  • Reply

  Vorbind in calitate de simpatizant al lui Tutea si Paler, postarile cu citate filozofice sau cele despre relatiile dintre oameni, chiar si atunci cand rezonez cu ele, sunt oarecum oprite de filtrul mintii si al memoriei, tinand mai bine minte bancuri decat postari despre lucruri ca nemurirea sufletului, ‘sinergia faptelor’ sau ‘meandrele concretului’.

  Si sa nu uit:
  “Nu crede toate citatele pe care le vezi pe net.” – I.L. Caragiale

  Pace 🙂

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.