Lungul drum spre tine – Sympathy for the devil

If you tell a women she is beautiful, whisper it softly, for if the devil hears, he will echo it many times –
Francis Alexander Durivage

Bună Neatento,

A trecut mai bine o săptămână de când nu ți-am mai scris. Nu pot să-mi găsesc scuze pentru asta. Însă trebuie să-ți povestesc ceva.

Poate că ți se pare ciudat să folosesc acest canal de comunicare pentru a-ți povesti lucruri, însă altul nu mai găsesc. În fine, destul cu justificările, hai să-ți zic povestea și faza cu “Sympathy for the devil“. O fi sunând a melodie de Guns’n’Roses dar e mai mult de atât.

Este povestea, unui tânăr, mereu pus pe fugă, alergat necontentit de gândurile sale. El bate străzile zilnic în căutarea unui miracol, dar el nu vine, pentru că spre deosebire de mine, el nu are Neatenta care să-l liniștească.

A început să alerge acu aproape o săptămână, când “norocul” a spus stop și i-a zis așa discret, e timpul pentru rata lunară de “fuck you and your life“, Prin urmare a fost trimis spre colectă, micul dracușor de serviciu “Prostifer“, acesta foarte simpatic și-a vârât coada acolo unde trebuia, pentru că specialitatea lui este să exploateze slăbiciunile restanțierilor și să echilibreze balanța făcându-i să pară niște idioți.

În zadar a încercat el să se tocmească, să primească o amânare. Degeaba, tot ce muncise de mai bine de 2 luni se năruise în câteva clipe. Și de atunci el a plecat în exil, legând după el dracușorul împielițat, pentru a-și plăti gramul de noroc folosit la obiectivul său.

Și el, aleargă repede, în jurul său totul stând pe loc, sau mă rog gândurile fac să pară că a trecut o veșnicie de atunci, dar nu sunt decât vreo 6 zile.

Îmi povestea acu câteva zile, cum își aduce aminte de zilele sale bune, când nimic nu putea să prevestească prăpădul de urma să vină, și optimismul îi lumina calea. Eh ce zile..

Care a fost faza?

Păi tipul, avea și el niște bucurii la o fată, era așa cam pe sufletul său, scânteia de o căuta de mult timp să-i reaprindă infernul în care bucuros s-ar fi aruncat pentru trăirile oferite de momentele alături de ea.

Știa că nu-i ușor, că lucrurile niciodată în viață nu s-au așezat de la sine, pentru că nu a ales calea ușoară, dar era bucuros crezând că l-a prins pe Dumnezeu de un picior. Din nefericire era doar un drac. Însă și dracul avea povestea sa. Să vezi drăcia dracului.

The devil

The devil

Cât a fost în viața, el a fost profesor de fizică, și le explica tinerilor elevi teorii interesante despre formarea universului și cum orice lucru pe lumea asta poate fi transpus într-o ecuație matematică de dimensiuni uriașe cu un număr impresionant de variabile, însă este posibil. Doar că, în ciuda inteligenței sale și viziunii asupra universului și a regulilor sale, nu a putut să vadă că nevasta îl înșela cu profesorul de muzică, până când i-a prins telefonul într-o zi să dea un mesaj unei rude și a văzut conversațiile. După ce i-a aplicat o sfântă bătaie, omul s-a sinucis și așa a ajuns să facă mânăreli pentru Belzebut.

Ai putea acum să zici că tipul, despre care-ți povestesc e laș sau mă rog renunță în a mai lupta. Stai liniștită Neatento, că a încercat tot ce a putut doar că zilele în care făcea chestii extreme s-a dus de mult. Nu mai aleargă cu chitara în portbagaj să facă serenade la balcon, sau să trimită scrisori prin poștă. Nope, a înțeles ce înseamnă spațiu personal și îl va respecta.

Însă nu va înceta să scrie povești de noapte bună, sau să-i încânte ziua cu o melodie special aleasă pentru ea, melodie ce o caută ore în șir pentru că el dorește ca un singur vers dintr-o oarecare strofă să-i răsune ei în minte și ea să știe că se gândește la ea.

Și da, e ciudat să-și ocupe timpul, alergând prin oraș și puburi, cântând melodii de dor și jale dar e singura lui sanșă de a trece cu bine peste perioada de rambursare a norocului împrumutat.

Noh, draga mea Neatentă, rămâne să mai discutăm, eu-ți voi scrie până voi ajunge la tine. Până atunci îți las această melodie să-ți țină mintea în corzi căutând mesajul ascuns.

Pe curând,
Em

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.