Unplug me before I set it all on fire – World so cold

Ok, e din nou acea perioadă a anului în care trebuie să mă bitch around ca o (introdu stereotipul preferat). Însă pe lângă răgetul de pisoi ofticat încerc să găsesc în pirimul rând, sursa problemei şi apoi o posibilă rezolvare. Să vedem ce naiba mai iese acum.

Analizez în acest articol, cum am ajuns în a “world so cold“.

Ok, de unde începem?

Poi problema mea, acum, este dacă să-mi bag pwa şi să particip la borşul iniţiat de Vlad în articolul precedent sau nu.

Care-i faza? Well, pe lângă faptul că e acea perioadă a anului când mă mănâncă rău tastele şi simt nevoia să mă exprim acuzator la adresa tuturor, mai adăugăm şi lumina, aia de licărea aşa puternic la începuturile acestui blog, plină de speranţa, acum se stinge uşor înconjurat fiind de vid. Nu sunt în spaţiu dar cam aşa se simte uneori. Rece şi gol.

Bun, ce s-a întâmplat cu oamenii între timp?

Poi, şi aici subscriu şi eu, după un anumit număr de dezamăgiri şi ceva “time alone”, unii s-au decis, fuck it… I don’t care… Şi se închid, uşor treptat, mergând spre stare de roboţel.

Şi asta pentru că la un moment dat în existenţa lor, au avut nevoie de ajutor şi sfaturi, dar nu le-au cerut pentru că nu şi-au dorit să fie văzuţi în acea stare, sau din încăpăţânare sau cine mai ştie ce, şi clar nimănui nu i-a păsat de respectivul atunci când se simţea ca Nana la pârnaie.

Pe lângă toate astea, mă gândesc că unii au zis… Bă, eu m-am săturat să mă simt de cacao din cauza la toţi inapţii/inaptele, ce pana mea îmi trebuie mie implicare şi ataşament. De ce să ajung eu în situaţii de rahat? Nu mai bine închidem robinetul şi pace?

Bun acum să săpam un pic aici, cel puţin să-mi exprim unul din punctele de vedere, cum am ajuns, pe rând cu toţii în această situaţie.

Cel mai des aud, expresia… din ambele tabere.. Pe vremuri.. nu exista aşa ceva… nu era curvăsăraia asta. Îţi găseai pe cineva la un chef şi aia era… Rămâneai cu relaţia… mult şi bine.

Well acum în lumea “mi se cuvine“, lucrurile stau un pic mai complicat. Pentru că, la fel ca în viaţa de zi cu zi, de ce să repari ceva când există posibilitatea de a înlocui ce ceva nou şi poate mai bun…

Karma - cold bitch

Karma – cold bitch

Well, după cum Apple ne învaţă anul acesta, nou nu este neapărat şi bun, dar “Noi inovăm”.

Ok, închid paranteza şi zic că aşa stau lucrurile şi în relaţii mai nou. De ce să rămâi cu fraierul ăla când uite ce simpatic e Petrică? Mai ales că toată lumea în jurul tău te ignoră, când le spui că nu-l mai suporţi, că e aşa şi pe dincolo.

Unu la mână, de ce plm nu-ţi vezi de rufele tale acolo cu jumătatea ta, şi ajungi să-ţi torni probleme la toată lumea. Hai, bine las de la mine, “your person” ar trebui să ştie prin ce treci, dar nu în detaliu, în rest.. frate rezolvă-ţi probleme cu el dacă poţi, dacă nu… mergi mai departe, şi tura viitoare… alege mai cu grijă ce strugure atârnă mai frumos… Don’t overthink this one…

Doi, bun să zicem, băi nu mai merge, îmi bag pixul… tre să termin cu el. Ok… fine.. be human for Duck’s sake, nu-ţi vărsa toate frustările acumulate despre care respectivul/a nu ştia nimic până atunci doar ca să-ţi justifici decizia. Nu, fi cinstit… e simplu, e mai elegant şi nu lasă urme aşa dureroase.

De ce ai face asta? Well, Karma Bitch… Vine şi te ia… Cum adică mă ia? Uite aşa, pe la spate.

Soluţia: adună-ţi bilele de pe jos şi mergi mai departe. Ia-ţi timp după despărţiri dureroase să te refaci, ţine fruntea sus, un pic de optimism nu strică niciodată, şi asumă-ţi responsabilitatea pentru căcaturile pe care le zici/faci, că apoi o să te întrebi de ce ţi se întâmplă lucruri naşpa. Dacă nu, în curând o să ajungem toţi să ne ardem între noi şi să avem toţi ce are vecinul, adică pe Maria :)) şi mă tem de noua generaţie care o să-şi paseze partenerii între ei până ajungi la tura 2. Adică iară la Maria… că era bine.

A! Nu ai minte şi te doare în cot de orice… Îţi vine şi ţie timpul, arogant infect ce eşti… când o să-ţi blestemi zilele văzându-ţi odraslele cum te calcă’n picioare.

Sifon,
Bitzu

1 comment

  • Mihai on 30/09/2016 at 23:26
  • Reply

  “Pentru că, la fel ca în viaţa de zi cu zi, de ce să repari ceva când există posibilitatea de a înlocui ce ceva nou şi poate mai bun…”
  Stiu ca discutam o data cu privire la aceste aspecte si imi spuneai ca in viata e mai bine ca lucrurile sa se repare decat sa se schimbe.

  Din cate stiu, la prietenii (amicitii) ramane aceeasi regula, iti ia de 5 ori mai multe resurse sa legi prietenii noi decat sa le consolidezi pe cele deja existente unde deja ai investit destul.

  Pace!

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.