Potrivirea – singura necesitate

I have no need for good souls: an accomplice is what I wanted.  – J.P Sartre

În viața, eu am înțeles că e ok să ai, și să-ți dorești. Dar e o prostie să-ți dorești ceva de care nu ai nevoie, sau ce nu ți se potrivește, doar din ideea că trebuie.

Acu câțiva ani, vorbeam despre necesitatea unui telefon de performanță și cum ajungem să aruncăm bani absolut inutil, pe lucruri fără valoare, care nu aduc plus valoare.

Acum, încept să vă scriu despre dorința absurdă și exagerată în relații.

E ok să-ți dorești ce-i mai bun pentru tine, nu despre asta vorbim, ci despre prăpastia mare între ceea ce-ți dorești și ceea ce ești dispus să oferi și de ce ai nevoie.

Ca să fie lucrurile mai clare, vom apela desigur, la eternele exemple.

Tipica prostie a omului:

Dacă am bani mai mulți trebuie să se vadă asta în îmbrăcăminte, mașină, telefon sau bijuterii.

Acum “firma este firmă“,  “materialul face tot banul” sau “dai un ban, dar știi că te ține“.

E ușor să aluneci în zona asta și să-ți pierzi odată cu vechile lucruri și obiceiurile. Nu mai merg în X local, ca e nasol… și miroase, după ce ani la rând făceai prezența săptămână cu săptămână.

Ajungem la partea de relații… aud foarte des chestia asta legată de salarii și facultate: Că tu ești programator și îți permiți, și cum eu mă uit doar după fete selecte and shit.

Nu cred că este relevant cu ce se ocupă tipa, ce facultate a făcut sau dacă a făcut una cât timp cei doi se înțeleg, se potrivesc.

Potrivirea

Potrivirea

Cât timp nu trebuie să-ți iei la ciocan propria undă să se potrivească cu a ei, cât timp vă puteți surprinde unul pe celalalt cu lucruri banale gândite în același timp… relația nu au cum să meargă prost.

Dar e greu să găsești aceea persoană, și greu e să ajungi să descoperi aceste aspecte legate de voi.

Ah! Potrivirea asta, Sfântul Graal al existenței în armonie, căutată ești de cei ce o înțeleg și neprețuită de restul.

O vorbă veche spusă de un prieten bun: “Bă, ascultă aici ce zic eu, dacă știi să o faci să râdă oricând… aia e” sau cum au amuricanii: “If it makes you laugh buy it or marry it“.

Acum ajungem la întrebarea:

Cum îți dai seama că sunteți pe aceeași undă?

Se vede de la o poștă ușurința comunicării, topicurile nesfârșite pe care le dezbateți și pornesc din nimic, lipsa de timpi morți din comunicare și a stânjenelei.

E ca o un duet în care vocile celor doi se completează perfect întru glas unic și omogen.

Și odată ce v-ați găsit lucrurile se vor schimba. Pentru că, din momentul în care inima e liniștită și te simți protejat, ai un oarecare refugiu unde ești înțeles, te poți ocupa liniștit de celelalte aspecte.

Sau poate sunt eu doar un visător perfecționist, ce va da tot timpul din coate pentru chestii inexistente în lumea în care trăim.

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.