Libertatea – un cuvânt mult prea mare

Zilele trecute l-am cunoscut pe Vlad, un tânăr de vârsta mea, cu care m-am înțeles perfect din start. Era genul observatorului fin care mai aruncă două secunde pe geam pentru a gândi.

Despre Vlad nu am multe de zis, luat la nivelul macro, este încă un plătitor de taxe cu un job care-i aduce o oarecare mulțumire, visează și el la casa sa ca toți românii de altfel. Însă la nivel social, Vlad este un tip mai special.

El a avut parte de libertatea pe care mulți și-au dorit-o de mici, dar pe care n-am stat nici unul să o gândim, ne uitam cu invidie la persoane ca Vlad, care stăteau singuri și faceau chefuri la ei, și era cool, dar cam atât. Puțin ne păsa nouă de ce vrea Vlad de la viață sau de la el.

Și cum stăteam noi de vorbă, la un mic păhărel de vin, și-mi povestea aventurile sale din copilărie, am început să observ un tipar. Tipul nostru, care la prima vedere părea și el la fel de arogant și cu nasul pe sus ca și mine, își folosea acest fler pentru a agăța (ce să ne mai învârtim în jurul cozii), că unei fete îi place așa stilul golănesc.

Doar că odată ce lucrurile înaintează într-o relație, există acea înțelegere tacită între parteneri, gen met me half way… kinda bullshit, care evident nu funcționează pentru că unul sigur va apăsa pedala de accelerație și va intra cu tirul în viața celuilalt.

Așadar, ca toți tinerii de vârsta mea, care sunt sedați după șiruri de relații nasoale, Vlad al nostru a cam renunțat în a mai spera în a găsi persoane dornice de un nivel de implicare ridicat, și s-a rezumat în a-și face traiul pe ici pe colo cu câte vreo duduie “dornică de a cunoaște persoane noi”.

Libertatea

Libertatea

Asta până de curând, când, după cum zicea el, a văzut-o pe Maria, o fată naturală, zice el… fără figuri, adaugă descumpănit. Doar că Maria, are o problemă. Maria este captivă într-o complicătură cu un alt tip. Iar Vlad, este genul de persoană care știe cum merg regulile universului, te bagi unde nu-ți fierbe oala… te frigi mai rău decât ai crede.

Se zvonește că undeva sus există un înger asiatic (don’t ask how) care face ecuații diferențiale și din rezultatele obținute trimite un raport la departament “Karma bitch!”, și ca au un fel de loterie unde aia de-și bagă nasul în oala altora primesc bonus de fidelitate: double karma fuck’up.

Așa, revenim acum la Vlad și povestea sa tragico-comică. În niște discuții amicale cu Maria, fără a-și prezenta vizibil interesul pentru ea, aceasta îi spune o mică povestioară despre cum viața a reprezentat mereu o provocare pentru ea, și chestii mai personale în care nu am vrut eu să intru ca să nu fiu partinitor. Concluzia aici este că Maria își doreste altceva de la viață decât ce are acum, și cumva împrejurările o forțează spre o acceptare tacită a situației în care se află. –  Heard that before somewhere

În acel moment s-a declanșat un conflict intern în Vlad, unul vizibil, despre care nu putea vorbi cu nimeni, îl citeam că ar fi vrut să zică ceva prin urmare l-am îmbătat într-o seară și mi-a zis… Era o situație nouă și pentru mine, care mi-a dat un pic de gândit. Dar așa acum aș fi făcut și eu i-am spus să meargă pe instinct și să fie precaut.

Prin urmare Vlad a înaintat o soluție de compromis, la care Maria a avut un răspuns tâmp aș spune din ce am înțeles eu. Gen nici călare nici pe jos…

Zilele trec, orele se scurg… gândurile mișună, iar decizia e una clară:

Eu-mi bag pw.., facă borș!

Poi cum, de ce? What?

Ca o mică paranteză că tot eram pe subiect:

Ce îți e cu misecuvenismul din ziua de azi, unde este gratitudinea afecțiunii primite?

Mu e, adica nu e. Oriunde mă uit în jurul meu, și la tv, net prieteni… am ajuns să cred că este un trend… “Ori e cum vreau eu… ori mai bine singur“.

Wait what? A explodat cererea de animale de casă, ce umanitate în această țară. Am aflat târziu asta, după ce mi-am vorbit și eu de un pisoi.

A devenit social acceptabil să rămâi singur chiar și după o anumită vârstă pentru că e prea complicat să întreții o relație când libertatea de a face ce vrea e la 2 pași.

Dar discuția asta e material de alt articol. Paranteza de aici e cu scop educativ.

O zi bună,
Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.