Lungul drum spre tine – Toxicity

Somewhere, between the sacred silence and sleep – System of a DownToxicity

Cine credea, că această sesiune de hipnoză este doar o suită banală și monotonă de întrebări probabil îl consideră naiv pe Black.

Cum ar putea el să zică așa simplu: Da? Sa vină cineva să-i reseteze circuitele fără a avea un as în mânecă?

Nu, după ce doc Margo îl “numără” pe Black către somnul hipnotic, lucrurile au început să se schimbe drastic și pentru tânăra doctoriță. Camera se întunecă ca și cum soarele ar fi decis să ia o pauză, aceeași senzație de lipsă totală de căldură simțită de Rey și Em, acu ceva vreme prin Valea Regretelor, o încercă acum pe Margo.

Black a agățat-o în lumea sa, acolo unde doar el și Em sunt jucătorii majori, iar Margo este un mic pion aflat pe tablă într-o pozitie foarte delicată.

Însă Margo nu e Rey, Margo înțelege situația ca fiind o dublă hipnoză prin urmare își încearcă norocul cu prima întrebare:

Toxicity

Toxicity

Margo: Cine este Rey?

Peisajul se schimbă rapid către prima întâlnire a lui Black cu Rey, momentul în care acesta a lasat-o fără aripi. Margo analizează cu atenție acestă manifestare violentă, doar că peisajul se schimbă din nou.

Margo se trezește într-un loc foarte cunoscut, multă iarbă verde, un copac în mijlocul acestei oaze, iar după acesta silueta soțului lui Margo. Este locul în care ea a fost cerută. Aceasta aleargă înspre el, însă pe măsură ce se aproprie, pașii îi încetinesc deoarece, în întoarcere, se arată adevăratul chip al siluetei … este Black.

Black: Ups, cineva a uitat să-ți ascundă amintirile. Hai să ne jucăm un pic….

Peisajul iară se schimbă la unul din momentele tragice din viața lui Margo, atunci când ea a pierdut pe cineva foarte drag. Frica de atunci începe ușor să o cuprindă, și să-și piardă cumpătul. Em apare, într-un final, iar vocea-i calmă astâmpără temporar nesiguranța tinerei fete.

Em: Nu te lăsa afectată de tacticile acestea mârșave. Nu sunt, decât intimidări pentru a te arunca de pe drumul pornit. Hai să plecăm de aici.

Din nou, peisajul se schimbă. De această dată Em o trimite pe Margo în magazin, unde a întâlnit-o pe Neatentă… Filmul interacțiuni lor se derulează încet și gândurile lui Em se aud în fundal ca sonorizarea proastă a unui cinema abandonat. Em, visător… timorat, gânditor. Neatenta jovială, aeriană și foarte prietenoasă.

Margo: Ce drăguț, există totuși bunătate și în partea lui Black.

Black: Intimidări zici, spuse Black în timp ce-și face apariția din penumbra ce delimitează spațiul acțiunii. Hai să vedem cât de bine răspundeți la următoarea proiecție.

(Salturile între peisaje sunt controlate de cel ce inițiază saltul în mintea lui Em, cealaltă jumătate trebuind cumva să o găsească pe Margo prin multitudinea de secvențe generate într-o secundă de mintea acestuia.)

Margo se trezește în biroul său, singură. Pe birou, poza cu soțul este înlocuită cu o poză a ei într-o vacanță. Din mintea ei, Black a reușit cumva să șteargă toate amintirile ei cu soțul și interacțiunea cu Black, iar Margo simte acest gol imens, din lipsa a 2 ani de momente din mintea sa.

Ușa se deschide, și pe aceasta intră Black.

Black:  O zi bună, colega. Te pot servi cu o cafea?

 

Va urma,
Bitzu 

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.