Ce nu ți-a zis mă-ta – Cum treci peste o relație nereușită?

Dragilor,

Aici e o treabă simplă, nu sunt multe de spus… în teorie orice șut în fund este un pas înainte, nu?

Well din nou: NU. Pentru că în cele mai multe cazuri, oamenii în loc să învețe din greșelile trecutului, le repetă obsesiv, apoi orbiți de atâtea dezamăgiri și probleme ajung să se afunde în mlaștini formate din mii de oftări și lacrimi amare.

Bun, cam atât cu partea soft. Aici primești realitatea servită dur ca o raia aplicată corespunzător peste spinare într-un oarecare sat din Moldova.

Ce nu ți-a zis mă-ta?

Eu zic că ți-a zis dar n-ai ascultat.

Nu pune botul la vrajeală. Ascultă cu atenție și observă. Vorbește doar când trebuie și calculează-ți cuvintele… Bla bla bla…

Nu mamă, eu o viața am și pe aia o trăiesc cum vreau!!

Da, o viață ai… și pe aia o irosești căutând senzații tari în anturaje nepotrivite.

Cu alte cuvinte, e fain băiatu ăla rău și șmecher, și e fain când atenția tuturor e asupra ta pentru că tu ești cu el că e masculul alfa și tu femela sa, dar nu mai la fel de fain atunci când te lasă pentru alta mai tânară sau din cine știe ce motive își bate joc de sentimentele sale.

Well, eu nu sunt aici să zic: Băi mergeți și căutați baieți buni, că aș fi oarecum ipocrit… Ăia buni sunt luați deja de unele de s-au trezit mai devreme din scenarii cu Ryan Gosling.

Eu scriu aceste rânduri pentru persoanele (nu contează genul, că și “bombele” alea bune lasă urme adânci) care, după ce au trecut prin momente urâte, în loc să se îmbunătățească pe sine, să schimbe un pic filtrele aplicate atunci când întâlnesc oameni noi, încep să se retragă în cochilii adânci și să arunce pe toată lumea în aceeași oală.

Well dragilor/dragelor, vă meritați soarta!

Este doar în puterea voastră să vă ridicați, să vă redescoperiți, să începeți să trăiți din nou din plin, nu cu frâna de mână trasă, nu cu sentimentele’n seif.

Mă-ta trebuia să-ți mai fi zis:

Fii atentă la detalii, nu-ți lăsa sentimentele sau hormonii să-și facă de cap și trăieșteți viața așă cum ți-ai dorit, nu cum s-a întâmplat să fie.

Scuzele de genul: Așa a fost să fie, sunt pentru oameni slabi.

Nu. Așa ai lăsat să fie, altădată fii mai atentă și o să fie mai bine.

A better you

A better you

Stai deoparte de oameni toxici care nu-ți împărtășesc viziunea de viață sau sunt ignoranți cu dorințele tale. E ușor să alegi calea ușoară, cea la îndemână, o relație rapidă care oferă ceva beneficii per moment, dar care nu are cum să funcționeze pentru că deși tu crezi că-l vei schimba, te înșeli, asta pentru că oamenii nu se schimbă doar pentru că vrei tu, ci pentru că meriți tu.

Oricum, vorbele mele sună inutil în ecoul unei încăperi de gheață, acolo unde caut ieșirea de urgență din labirinturile a tot felul de fortificații, de zici că trăim pentru a ne feri de realitate, că scopul nostru în viață este trăiesc la tinerețe cum vreau și apoi mă resemnez cu ce apuc.

Sec.
Bitzu

1 comment

    • Adriana on 30/08/2016 at 18:46
    • Reply

    Peste esecuri si relatii nu se trece peste, nu exista o reteta miraculoasa, inchizi ochii si au disparut. Experientele se pot rumega, accepta si incadra in imaginea de ansamblu a vietii, in functie de capacitatile fiecarui individ. Oamenii sunt programati sa devina dependenti de un El sau o Ea, motiv pentru care se dau peste cap atunci cand intalnesc stimulul potrivit.

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.