Ce nu ți-a zis mama ta – Povestea celor 3 purcelușe – part1

!Disclaimer: Acest articol nu se recomandă persoanelor fără simțul umorului

Având în vedere ca este 1 iunie, am zis să scriu și eu un articol pentru copii, de parcă astăzi este singura zi în care copiii navighează pe internet sau se uită la TV, așa cum se preface toată lumea.

Well, nu chiar articol pentru copii, am un topic pe care aș vrea să-l dezvolt, probabil prezent des în discuțiile pe care le port însă astăzi îl voi prezenta sub forma unei povești, urmând ca într-un alt articol, probabil mâine, să extragem învățăturile despre purcelușe.

Doresc să cred că știți povestea celor 3 purceluși care-și construiau case ca să se apere de lupul rău… Well, la noi povestea este cu purcelușe în loc de purceluși.

Să-i dăm drumul zic:

“A fost odată ca niciodată un lup, mare și rău, cu dinți mari, nasul lung, blana scurtă și un pic cenușie. Lupul nostru tocmai venise după o iarnă lungă în care vânătoarea nu prea a mers bine, foamea se instalase comod în viața lupului, așa că odată cu venirea primăverii, lupul a început să dea iama în satul de lângă pădurea unde locuia.

Prima dată, lupul a ajuns la o casa mare, în care locuia o purcelușa realizată. Acesta s-a strecurat în curte, a bătut frumos la ușa, purcelușa (1) a deschis, lupul a intrat și jap i-a mâncat scufița. Lupul era fericit, nu mai mâncase demult, iar acest fel de mâncare era pe gustul său.

După câteva zile, foamea reapare din nou în viața lupului, și acesta pleacă încă odată la vânat, ajunge de data asta la o casă normală, unde se știa că locuiește o purcelușă frumoasă(2), naturală așa… nepompată cu chimicale. Se duce lupul să bată la ușa, doar că purcelușa văzând pe vizor ca e lupul, a stat un pic pe gânduri înainte să-i deschidă și l-a luat la întrebări, “ce vrea?”.. “cum vrea?” și “de ce vrea ceea ce vrea?”… lupul neștiind să mintă s-a văzut nevoit să plece decât să-și bată capul să răspundă întrebărilor și nepotrivirii între planul său și situația curentă.

Cele 3 purcelușe

Cele 3 purcelușe

Luând în considerare aceste lucruri, lupul a zis să se modernizeze, așa că a început să caute mâncare online, până a vazut o ofertă, purcelușă la gratar, bine conservată, crescută natural fără conservanți și potențiatori de creștere, mă rog așa spunea anunțul (niciodată să nu crezi în anunțuri online), prin urmare lupul s-a prezentat la magazin și ce să vezi și să nu crezi, țeapă, aștia vindeau carne crudă… Așa că lupul și-a luat pofta și-a agățat-o în cui.

Mai trecură ceva zile, și lupul credea că asta e, va trebui să-și vândă un rinichi să supraviețuiască, până când tot așa din senin, o purcelușă (3) a început să dea târcoale casei lui. Lupul a crezut ca are halucinații și a început să se frece la ochi, după ceva vreme, văzând că mirajul nu dispare s-a dus ușor afară, să o ia la 13-14 pe purcelușa sinucigașă. Purcelușa se distra în soare fără griji, provocând pe lupul cel rău să vină să-o mănânce, live is good they say.

Doar că lupul nu e prost, pentru mâncare bună trebuie să muncești, nu pică din cer, nu așa faci un grătar din orice, așa a descoperit că purcelusa nu-si mai dorea să trăiscă ca până acum și că e în căutare de un lup rău să-i făcă ravagii prin casă, șă aibe ce redecora.”

Concluziile mâine în partea a doua.
Bitzu

PS: Articolul de mâine o să fie ceva mai dur ca acesta.

1 comment

1 ping

  1. tare! astept partea a doua 🙂

  1. […] « Ce nu ți-a zis mama ta – Povestea celor 3 purcelușe – part1 […]

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.