Lungul drum spre tine – Motivația lui Black

Vorbeam în articolele trecute despre cum Black s-a săturat de bunătatea credulă a lui Em și a decis să se desprindă de acesta și apoi să câștige bătălia cu Em pentru control. Însă de ce s-a ajuns aici și care este motivația lui Black pentru a se plimba mândru, în sulița goală, prin codru este cu totul altă poveste, una asemănătoare tuturor persoanelor care decid că “până aici a fost“.

Em, a ținut mult timp o balanță între gânduri, reușind cumva să-l mulțumească pe Black oferindu-i acestuia cam ce-și dorea: recunoștință, aventură și pasiune dezlanțuită, cum spuneam și mai devreme, doar unu era rege’n codrul său, și falnicul paloș îl flutura liber în zare.

Motivația lui Black

Motivația lui Black

Doar că, de bunătate, în lumea lui Em, se cam tot profită, iar el… nu a căutat niciodată apriga răzbunare cerută de Black cu așa ardoare, astfel încât grămada de umilințe devenise așa de mare că nimic nu părea să umbrească imaginea de papagal în formare.

Ideea lui Em era că nimeni nu merită efortul și timpul său pentru a se răzbuna, și ar fi preferat să plece și să nu-și pună mintea cu cei din jur până când nu a mai avut unde să plece, cercul strângându-se atât de aproape că o reacție era inevitabilă. Și totuși reacția nu a venit din partea lui Em, acesta preferând să moară strâns de cercul principiilor sale decât să dea frâu “inner demon”-ului.

Doar că oricât ai vrea să te ferești, de furia inevitabilului nu te poți ascunde. Karma va presa din ce în ce mai tare până când lecția va fi învățată.

Așadar, oarecum sătul de lipsa de reacție și de totala ignorare din partea lui Em (care nu asculta niciodată de sfaturile lui Black cu privire la eventuale capcane în care acesta urma să pice de fraier), Black a profitat de momentul accidentului pentru a se elibera, din punctul acesta de vedere, Karma a punctat bine pentru Black, dându-i o sansă acestuia să fie responsabil de tot ce se întâmplă.

Planuri mărețe în mintea sa, însă frustrarea nerealizărilor se răsfrânge mai tare acum asupra personajului fără gândirea etern optimistă a lui Em spre un final fericit, fără visul lui etern la Neatentă, fără momentele în care el se pierde cu imaginea ei in minte, rupându-se de realitate, dorind acea secundă în plus în care să-i mai fi privit atent chipul înainte să dispară din magazin.

Black însă este ancorat în realitatea neputinței sale, în care suntem îngrămădiți de o societate fără niciun scop, fără nicio direcție. E o continuă așteptare de weekenduri în care încearcă să înghesuiască cât mai multe amintiri înainte ca flacara tinereței să se stringă și odată cu ea să dispară libertatea de a alege când scoate paloșul din teacă.

E un moment pe care naivul Em, probabil îl va specula, curmând astfel suferința neputinței acestuia și readucând echilibrul după luni bune de jocuri parsive și răzbunări fără rost.

Bitzu

1 ping

  1. […] cu personajele noastre în acțiune. Am cules pe ici pe colo câte un gând din mintea lui Em, vreo abatere să vedem ce-l face pe Black așa întunecat, dar dacă acțiunea cu Neatenta pare să fi trecut […]

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.