Lungul drum spre tine – Pe urmele lui Em

Am plecat din tărâmuri mirifice pentru a ne regăsi pe tărâmurile mioritice pe urmele lui Em, aflat în drumul său spre eterna libertate, el mai trebuie să treacă de un obstacol, dr Margo.

Între timp, Em foarte încrezător pe el, nu se gandește că ar avea vreo problema cu tânăra doctoriță, la urma urmei, experiența și talentele lui nu pot fi măsurate cu nicio diplomă de nicio culoare, așadar aroganța îl împinge peste această grijă, iar el este ca și scăpat, în mintea sa, acum ca s-a stabilit cine ia deciziile.

E însă o zi normală, de mai, Em se plimbă liniștit prin parculeț, încercând să-și facă ordine în gândurile sale, vântul șuieră pe lângă el, neliniștind un mic plop din jurul său, care-i distrage atenția preț de o secundă, însă el revine la planul său măreț. Este clar că jumătatea pozitivă din Em este încă latentă, pentru ca ea, ar fi rămas câteva clipe în plus pentru a se bucura de acest șuierat melodios, însă Black se uită cu dispreț, gândindu-se câte momente de rahat de genul a îndurat pâna acum.

Revenind la gândurile lui Black și anume: Lumea asta trebuie să se sfârșească, nimic din jurul său nu merită salvat, precum acele mici cetăți din Biblie lovite de furia Creatorului, lumea are nevoie de o purificare morală, s-a ajuns la o degradare incredibilă și la o renunțare completă în a mai face un plan de progres și bunăstare.

Black, o fi ea partea malefică și lipsită de scrupule, gata oricând să calce peste cadavre pentru a-și îndeplini obiectivele, însă Em per total nu a fost niciodată rău intenționat, prin urmare Em nu-și dorește să vadă lumea în flăcări doar dintr-o plăcere sadică. (oricum drumul spre iad este pavat cu intenții bune)

Pe urmele lui Em

Pe urmele lui Em

Nu, Black inspirat probabil din povestea lui Ra’s al Ghul din trilogia Dark Knight, și-a dat seama că lumea în forma de acum, trebuie curățată pentru ca din cenușa ei să se nască o altă civilizație care să împingă mai departe progresul tehnologic. Doar că Black, cu toată istețimea sa nu va putea ajunge vreodată să aibe impact peste toată omenirea, alea ar fi gândurile unui lunatic, însă Black este plutonian, prin urmare va știi cum să-si pună ideile în aplicare la nivel micro.

Purificarea prin suferință este planul său, fiecare din țintele marcate a lui Black vor trece la o stare superioară numai după ce au fost făcute una cu pământul, iar la acest joc Black are carțile potrivite pentru a-și duce la bun sfârșit această schemă diabolică.

Asta pentru că este cunoscut faptul că un om își apreciază darul vieții doar după ce, printr-un miracol, a reușit să scape de o mare nenorocire, așa cum se întâmplă în majoritatea dramelor din relații, când fraierii regretă ce-au avut numai după ce jumătatea a plecat. Așadar în mintea lui Black, basmele n-ar exista fără antagoniști, fără oameni spâni, fără zmei sau vrăjitoare, prin urmare dacă e nevoie de un villain, el va aplica cu mare plăcere pentru acest post.

Chiar și în cazul de față, ce-ar fi Em fără Black. Fără situația în care cei doi s-au aruncat, Em ar fi fost doar un om normal, într-o poveste banală și prea siropoasă de dragoste.

Însă Black cu toate planurile sale, uită să ia în calcul cele două elemente: dr Margo și Neatenta care ar putea oricând să-i năruiască tot ce a plănuit, pentru că aceste două persoane, ar putea să-i limiteze capacitatea sa de a se manifesta liber, Neatenta ar putea duce la o catastrofă personală pe care nici Black cu toata nesimțirea sa nu o va putea gestiona.

Va urma,
Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.