Unplug me before I set it all on fire – version 1.0

“In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.”
― Robert Frost

M-am apucat să scriu aceste tipuri de articole din mai multe motive pe care o să le enumăr pe rând fără liniuță mai jos, însă nu-mi doresc să fac o serie de frustrări, pentru asta vă poate ajuta Cosmin de la Romercial.

M-am gândit în primul rând că, oricine va citi aceste trăznăi, sau mă rog.. neuronul responsabil pentru citire, va trezi și alți neuroni care ei, neuronii, adunându-se așa la un loc să dea naștere unui gând propriu, foarte sănătos pentru cititor.

Care e treaba cu lumea în care trăim?

Well, nu are o direcție, am ajuns după foarte mult timp de evoluție să ne dorim ca totul să rămână așa. Îmi aduc aminte, fară a plânge după un trecut care nu a fost deloc glorios, că era o vreme când lumea era motivată, pentru a face lucruri mărețe în viață, pentru a se afirma, pentru a-și etala competențele sau intelectul.

Eram mândru pentru că eram competitiv și încă sunt, însă aceste vremuri par că s-au pierdut. Eu nu văd în lumea lui “I’m entitled to have“, dorința nimănui de a face efectiv ceva, și când zic nimănui e clar că includ excepțiile și exclud persoanele de mă cunosc (așa ar fi etic). Eu-mi doream încă de mic să fac chestii pentru care să fiu ținut minte chiar dacă majoritatea erau prostii, tânjeam după recunoaștere, nu-mi doream și nu-mi doresc vreun folos material însă mi se părea mie interesant și fascinant să fi cunoscut pentru munca pe care o depui.

Well pe vremea aceea, erau destui care munceau pentru visele lor, și eram bucuros de existența unei competiții, însă pe măsură ce anii au trecut, și lucrurile s-au așezat oarecum într-o stare de aparentă liniște și normalitate, preocupările noastre se îndreaptă spre alte elemente.

În loc să-mi doresc să scriu o carte cu un punct nou de vedere asupra rolului educației în societate sau cum o să ajungem sclavi cu drapelul legat la mână, am ajuns să-mi doresc să scriu o biografie despre Kanye West, că deh… cine naiba mai citește despre educație? Cui îi pasă că noi, am cedat deliberat controlul asupra țării?

Am spus de la început că această serie nu este despre politică și nu va fi vreodată. Este vorba de fenomenul social și ceea ce se întâmplă cu fiecare dintre noi, ce ne determină să ne vedem liniștiți de viață în timp ce afară, încă un râu mai ia o casa din sat și o duce la vale…
Vorba lui Sadoveanu: Venea o moară pe Siret. Vorba noastră… Eh, am dat un share.

Yoda

Yoda

Aș vrea să trezesc în fiecare dintre cititorii acestui articol, acel sentiment de revoltă, dar nu împotriva statului sau al dușmanului invizibil cu straie de mason, ci împotriva noastră, și a modului în care noi, ca și indivizi am ales sau ne-am rezumat în a deveni doar simpli consumatori, niște numere, serii de CNP, pentru că noi am ales să dormim, să ne complacem în acest vortex de prostie.

Vreau ca tu, cel care ești mereu conectat la tot ce înseamnă informație, dar nu știi mare lucru despre absolut nimic, pentru că tu nu-ți cauți informația ci îți este livrată, să faci un simplu gest, odată. Gândește-te bine ce vrei să faci cu timpul tău și cine merită și mai ales de ce merită să ți-l irosească.

Cum se zice timpul trece pentru toată lumea, și e păcat să ajungi la o anumită vârstă, unde sper că înțelepciunea te va prinde din urmă și să-ți dai seama cum și de ce ți-ai irosit timpul, făcând absolut nimic, n-am experiența necesară să zic exact cum va fi pentru fiecare, dar eu cred că aș muri de ciudă.

De ce mă interesează pe mine aceste aspecte?

Păi mă interesează, și destul de mult, singura modalitate prin care eu ca și persoană aș putea să ajung cât se poate de aproape de potențialul meu este să fiu mereu dornic să mă autodepășesc, iar asta este destul de dificil dacă nu ai o competiție, dacă în jurul meu nu sunt idei, mentalități pe care eu să le ascult, să preiau ce-mi trebuie și să contribui cu experiența mea.

O vorbă spunea odată: “If you’re the Best One in the room, you’re in the wrong room“.
Aș dori să continui această zicală într-o manieră realistică ca o notă de final:

If you keep changing the rooms, and all the rooms are the same, you will get tired of changing the room.

Numai bine,
Bitzu

1 comment

  1. nu credeam sa citesc dezvoltare personala in articolele tale. Cat despre plafonarea din lipsa de concurenta, aceasta poate dauna traseului fiecaruia. Cum spunea personajul Bane in Batman: “peace has cost you your strength, victory has defeated you”. Asa am patit si eu si poate toti care stiu despre ce e vorba.
    Pace!

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.