Lungul drum spre tine – Sfârșitul lui Em?

Acest articol, ar trebui să fie despre o luptă importantă, un eveniment major, un climax al întregii serii “Lungul drum spre tine“, însă nu asta va fi. Acest articol este despre Em, despre cum va trece el peste acest moment, vom vedea fața lui de erou și vom ieși din această zonă întunecată, închizând o lungă paranteză de la povestea principală, însă vom reveni  ori de câte ori este nevoie la momentele din cadrul bătăliei, sub formă de rememorări, de câte ori va fi nevoie pentru a întări anumite aspecte.

Lupta aceasta pe care eu consider ca nu este normal să o detaliez, nu vreau să-mi prezint eroul luându-și bătaie ca orice tocilar din filmele americane, n-ar fi etic. Tot ce pot spune este că Em, va fi înfrânt de Black, acesta din urmă reușind să se joace cu mintea sa, să-l manipuleze după dorința sa, și în cele din urmă Em să fie nevoit să se considere bătut, doar că această imagine ar nevoie de o prezentare de genul rememorare.

Să revenim deci:

“Em, se afundă într-o stare de meditație, cu scopul de a scăpa cumva de loviturile puternice ale lui Black, lucrurile pe care acesta le spune, îl vor dărâma încet dar sigur, acesta neputând concentrându-se la strategiile discutate cu Rey, din cauza presiunii aplicate constant de oponent, presiune dată de atacurile prezentate atât de pătruzător de către agilul și perfidul Black.

În momentele sale de introspecție, realizând într-un final intențiile adversarului, Em decide că ar fi o mișcare înțeleaptă să nu răspundă acestora cu aceeași monedă, să nu încerce o contra-ofensivă cu o persoană care tocmai din aceste momente se hrănește, ci să-si folosească inteligența pentru a construi o alternativă.

Sfârșitul lui Em?

Sfârșitul lui Em?

Prin urmare, Em vede finalul iminent, sigura modalitate de a termina acest chin, și de a salva orice din acestă situație categoric nefavorabilă, este să cedeze, să capituleze, și să-l pună pe acesta în fața atacului final, având totuși un plan de avarie în minte.

Black, orbit de aroganța și mândria sa, văzând cum Em îi oferă pe tavă victoria, îi aplica o ultimă lovitură, făcându-l zeci de bucăți, o simplă remarcă legată de Neatentă punându-i capac, moment în care Black decide că totuși un suflet în plus e bine venit la colecția sa, se repede asupra lui Em trăgând din el, ultimele puteri avute.”

Un sfârșit tragic as spune, așteptat cumva, având în vedere diferența masivă între cele două personaje în materie de motivație, abilități și pregătire.

Însă Black, nu e naiv, chiar dacă Em crede că, cedându-și deliberat identitatea, va reuși să-l țină captiv în acest univers, Black dejoacă ușor acest plan, și într-un perfect orchestrat moment dramatic, acesta se preface că se prăbușește în genunchi sub un chin agonizant pierzându-și toate valențele malefice, dând impresia cumva că Em a reușit să-l schimbe din interior.

Black ia acum forma lui Em, evident înscenând și impresia unui leșin pentru a adăuga și mai multă dramă momentului, pentru a … capta atenția și ajutorul lui Rey, care fără să stea prea mult pe gânduri va sări în ajutorul lui Em.

Cu toate că această bătălie a fost câștigată fără drept de apel de către Black, și acesta este la un pas de a fi eliberat sub acestă formă, total scapat de sub control, nu este cazul încă să-l plangeți pe Em, el nu a dispărut, el dormitează în mintea lu Black, lăsându-l pe acesta să-și sărbătorească momentele lui de glorie, până când el va fi suficient de puternic pentru a-l detrona pe Black de la conducere.

Probabil că Rey a putut fi păcălită de Black și  de scenele sale teatrale, modul în care acesta încearcă să mimeze din atitudinea blândă a lui Em, însă va reuși el să rămână în caracter și în fața Sfântului Petru?

Probabil că nu, eventual vom vedea într-un alt articol și acestă scenă, pentru moment avem un maniac în libertate, dornic de a-și face simțită prezența, de a se lăuda cu tehnicile sale de manipulare, un monstru lipsit de empatie cu o agendă foarte bine definita.

Legat de Rey?

Well Black probabil îi va restabili aura de înger pentru a caștiga încrederea celor din jur.

Este totuși Black conștient de prezentă lui Em?

Evident că da, însă nu-l consideră o amenințare, fiind ferm convins de anihilarea lui în urma înfruntării.

De ce este totuși Em un erou?

Pentru că în ciuda tuturor circumstanțelor, el va rămâne mereu aceeași persoană onestă si sinceră, chiar și sub dominația lui Black, probabil martor la schemele lui malefice, acesta nu se va abate de la codul său, nu va alege niciodată calea cea ușoară, și-l va răsturna într-un final pe nemernic.

Când și cum… va rămâne de văzut la timpul potrivit.

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.