Lungul drum spre tine – Get out alive

If you want to get out alive, run for your life.

Three Days Grace – Get out alive

Ultimul pas al lui Black în speranța sa de a mai gusta și el încă odată din aerul curat al libertății depline. Ascuns bine sub înfățișarea lui Em, folosindu-se din plin de cunoștiile acestuia și de modalitatea lui de a fi și de a vorbi, Black… pare încrezător de marea întâlnire cu Sfântul Petru.

Însă Sfântul Petru a demonstrat de mai multe ori că nu este doar un bătrânel senil, cu glume în program ci este și el un mare tactician, să fie o înfruntare a unor giganți, între șiretul Em și perspicacele Peter?

Ajunși în fața pupitrului, cei doi, Rey și Em constată din nou că Sfântul Pentru nu este la post, cu atâtea absențe din partea sa, ne putem doar întreba cine defapt păzește sau veghează asupra Purgatoriului.

Rey, una din cele mai vechi de rangul său, știe și alte modalităti de a-l face pe mult așteptatul bătranel să apară, așadar după 2-3 vorbe stâlcite într-o limbă de mult uitată, bătranelul își face aparația spectaculos de rapid în fața celor doi.

SP: – Hm, v-ați întors. Em cum te simți acum că ai scăpat de această umbră a trecutului, că nu mai ai grija scăpărilor către gânduri necurate?

Em: – Diferit?! Nu știu, din punctul meu de vedere toate aceste lucruri îmi par așa inutile, nu văd rostul de a pune în pericol viețile noastre, totul pentru a scăpa lumea de încă un maniac egocentric?

SP: – Em, indiferent de outcome-ul acelei confruntări, nu este de datoria noastră să te reținem aici, bătălia noastră se duce pentru a proteja creația divină, spiritul pur, lucrurile pozitive. Trebuie să începi să privești lucrurile și din alte perspective, iar Black nu e doar un maniac egocentric, este mult mai periculos de atât. Însă din fericire nu va ajunge niciodată să vadă aceste momente.

Em: – Așadar, mă pot întoarce la realitate?

SP: – Nu văd niciun motiv pentru care te-am reține aici, doar dacă nu dorești să păsești în paradis, cred ca ne-ar prinde un spirit ca al tău, e cam liniște acolo de când a mai plecat un besmetic ca tine în căutarea jumătății. Gândește-te la asta pentru o secundă.

Em: – If I stay it won’t be long ’til I’m burning on the inside. Cu tot respectul, am lucruri foarte urgente de care ar trebui să mă ocup și deja cred că am lipsit prea mult.

SP: – Bine, Em… Rey, există vreun motiv pentru care ar trebui să-l reținem pe Em?

Rey: – În afară de a-i ura toate cele bune, nu cred, zise aceasta pe un ton rătăcit.

Em: – Bun… Se poate totuși să purcedem?

SP: – Em, cred că deja știi că nu te putem lăsa să pleci de aici cu aceste amintiri sau informații.

Em: – Nici nu m-aș fi gândit pentru o clipă la așa ceva, însă există vreo șansă să ne reîntâlnim?

SP: – Probabil Em, Domnul lucrează în moduri misterioase se zice… dar nouă aici, nu ni se mai pare nimic misterios.. nu înțeleg de ce vă ia vouă atâta timp să vă dați seama de pattern.

Em: – Probabil această discuție o vom relua cu alta ocazie, să sperăm una fericită. Vă las.

SP: – Ai grijă ficior.

Rey: – Farewell Em.

No time for goodbye, he said as he faded away.

Get out alive

Get out alive

Em se trezește după un somn lung… Lume multă se adună în juru-i în încercarea de a vedea minunea. Trezit după o lună de comă, Em este total absent de ce se întâmplă în jurul său.

O ultimă sclipire în mintea sa, cu privirea întunecată a lui Black, se risipește de îndată ce Em devine conștient de întrebările celor din jur.

– Em, știi cum ai ajuns aici? întrebă o tânără doctoriță aflată în colțul patului său.

***

Rey: Sfinte Petru, există vreo posibilitate ca Black să fi scăpat? spuse Rey dupa plecarea abruptă a lui Em.

SP: Rey, te-ai prăjit, Black nu a fost niciodată învins, tot ce a vrut el e să scape de aici profitând de orice portiță.

Rey: Dar Sfinte Pentru… Atunci de ce l-am lăsat să plece?

SP: Pentru că Em este acolo cu el, încercând să-și adune suficiente puteri pentru a aduce echilibrul. Rey, Black trebuie să-și lase garda jos pentru ca Em să aibă o șansă, ținându-l aici… acest lucru nu s-ar fi întamplat niciodată.

Rey: Cam multă încredere din partea ta pentru acest Em, ce vezi așa special in el?

SP: Pe mine, Rey… pe mine.

Va urma,
Bitzu

1 comment

    • Mihai on 26/04/2016 at 15:44
    • Reply

    fain

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.