Lungul drum spre tine – Dansul haosului este ordonat

Dansul haosului, domnește în acest moment în universul personajelor, lucruri inexplicabile și aleatorii îi surprind constant pe protagoniști.

Însă să nu uităm de fapt realitatea în care Em este ancorat.
Ar trebui precizat că această serie este totuși despre două personaje, nu doar unul, Em o fi el eroul principal însă fără Neatentă, lucrurile parcă n-ar avea sens.

Prin urmare, cred că ar fi cazul să ne întoarcem puțin să vedem lumea și din punctul ei de vedere.

Cine este Neatenta?

Teoretic, doar Em știe câte ceva despre ea, înălțimea, culoarea părului, vocea caldă, blândă și răbdătoare, o plăcere pentru urechile lui. Însă dincolo de toate acestea există o legătură strânsă între cei doi, între destinele lor, așa că am putea deschide acest articol cu o comparație între cei doi.

Em este o tânără speranță, prizonier al unui job care să-i asigure și lui un trai decent, doar că sufletul său aspiră către alte culmi, el și-ar dori să fie actor, el trăiește fiecare experiență și fiecare scenariu la o intensitate nemaiîntâlnită.
Iară ea este orecum într-o situație similară, aspirațiile ei au fost înnăbușite de regulile sociale, ea ar dori să călătorească, să cunoască oameni diferiți, să le studieze comportamentul și obiceiurile, iar apoi să-și așeze gândurile adunate într-un jurnal.

Neatenta

Neatenta

Neatenta noastră, este “de viață“, singură, puternică, independentă. Gândurile ei nu sunt la o relație, ea trăiește în moment, cu o dedicație față de prezent și o implicare în ceea ce face, rar întâlnite chiar și in opere lirice, calități ce stârnesc invidii din partea celor din jur.

Ea este punctuală, nu pentru că-i pasă de impresia lăsată ci pentru că este un principiu care o guvernează.
Ea își organizează singură timpul, nu lasă pe nimeni să-i invadeze programul, și pentru că vrea să împace pe toată lumea din jurul său, nu-și alocă suficient timp pentru sine, ajungând deseori acasă frântă de oboseală, însă eaea este împăcată, pentru ea.. a fost o zi bună.

Din multe puncte de vedere, Neatenta este diametral opusă în obiceiuri față de Em, aproape s-a măritat cu gândul de a rămâne independentă pe când Em, el e căzut demult în mrejele ademenitoare ale drogului numit relație, de aici vor rezulta multe peripeții.

Amândoi însă au principii de bază comune, gândesc la fel, sunt formați la fel, doar că experiența lor de viața diferă dramatic, din acest motiv întâlnirea lor oarecum întâmplătoare este defapt o potrivire de personalități, iar alegerile lor sunt cele care i-au împins ușor, în necunoștință de cauză în situația din acel magazin.

La urma urmei, așa se întâlnesc unii oameni, care mânați de alegerile lor, aparent întâmplătoare ajung să-și îndeplinească destinul croit cu atâta măiestrie pe un tipar foarte greu de înțeles.

Dansul haosului devine într-un final, un joc ordonat.

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.