Lungul drum spre tine – Aventura abia acum începe

Plecat pe drumuri, Em este mereu în gardă în ceea ce privește viitorul său și aventura în care se aruncă. Se gândește la aceea persoană pe care a întâlnit-o la cumpărături, la Neatenta, se gândește că a trecut timp de atunci și probabil șansele de a o revedea pe ea dispar pe măsură ce el se îndepărtează de Sfântul Petru și pupitrul său.

Surprinzător sau nu, Em calătoreste pe un nor argintiu, în drumul său către Valea Regretelor, ciudat mijloc de transport, însă luând în considerare misticul întâmplării, lucrurile nu mai par așa ciudate.

Imediat ce trece de Muntele Nemesis, lucrurile încep să se transforme, norii se adună în juru-i creând o atmosferă apăsătoare, în întuneric tot felul de forme prind viață, parcă urmărind cu atenție fiecare mișcare a celor doi.

Rey’ea este în majoritatea timpului tăcută, pe parcursul drumului, însă frumusețea sa îl intimidează pe Em, care stângaci de fel, încearcă cumva să taie această atmosferă apăsătoare, doar că Rey știe ce are de făcut, nu se va abate de la misiune și nici de la conduita sa, specifică rangului.

Ajunși la o răscruce de drumuri după ceva ceasuri bune de mers prin locul asta “încântător“, Rey îi spune că va trebui să continue o scurtă bucată de drum singur, pentru a se pregăti mental, pentru capcanele din Valea Regretelor. Em nu prea are de ales și înaintează pe drumul întunecat și rece, care se formează în fața sa ca un tunel, la capătul căruia se află o oază de lumină. Sufletu-i pare înjunghiat de realitatea de-l înconjoară, dar înaintează încrezător, încurajat fiind de nevoia sa de a reveni la normalitate.

Lungul drum spre tine

Lungul drum spre tine

Dându-și seama de locație, Em pare respiră ușor, locul descris de Sfântul Petru ca fiind “Balta cu urzici” nu este decât un loc din copilăria lui Em, un reper pentru el din vremea când hoinărea prin pădure.

Aflat în acel luminiș în jurul său se adună ca un roi de albine, lumini sclipitoare. Em prinde una în mână și o studiază atent. Este un moment din viața sa, un moment frumos, o amintire a unui lucru bine făcut.

Simțind momentul ca pe ceva desprins din film, Em își întinde mâinile în lateral, lăsând luminițele să-l cuprindă, oferindu-i acestuia un plus de moral, mult așteptat.

Crezând că acesta a fost scopul scurtului drum către “memory lane”, Em se întoarce către locul în care a lăsat-o pe Rey, însă constată că aceasta lipsește… Singurul lucru de a rămas la locul acela este un fulg.

Ridicând fulgul de jos, Em înțelege că Rey a fost răpită, lucrul ce-l îngrijorează, cine și de ce ar ataca un înger?

Em nu apucă prea mult să cugeteze, pentru că un strigăt de ajutor se aude în departare, e clar pentru Em acum, că Rey este în pericol, și că fără ea, el nu poate finaliza procesul, prin urmare singura lui șansă de a se întoarce la realitate este să o salveze, din ghearele necunoscutului, pe Rey.

Cum va face Em acest lucru, și cine ar putea totuși să răpească o ființă celestă, vom afla mâine cum se termină aventura.

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.