Piesele din “capcana patului”

Notă introductivă: Pentru cei care credeți că este un articol deocheat… vă așteaptă o surpriză de proporții.

Sunteți față în față pentru prima dată, piesele s-au așezat în poziția de start.

Tensiunea stăbate încăperea, vă priviți în ochi și cu emoție vă invitați reciproc la prima mutare.

El este interesat de regina ta, tu ești preocupată să-ți aperi piesele cu orice preț pentru că știi că pierderea lor te-a rănit în trecut.

Și totuși dorința de a cunoaște fericirea te va împinge și de această dată să încerci să ieși învingătoare în acest joc de șah.

Da, ai citit bine – Șah.

Chess quote - Rămâne Scris

Chess quote – Rămâne Scris

Preocuparea ta de a te proteja cu orice preț, va duce la scheme malefice din partea lui, și într-un final la victoria fără sens, sau din contră, văzând că nu are nicio cale de atac, el va abandona jocul, considerând partida o pierdere de timp.

Ce sunt piesele în acest caz?

Well, ca în jocul normal de șah, pionii vor fi cei sacrificați primii asta însemnând primele informații pe care le shareuți între voi, detalii minore, nimic serios, nimic profund.

Vă anunț încă de acum că sacrificarea unor piese va fi necesară însă nu recomandată devreme. Un joc perfect trebuie să fie echilibrat, nu obligatoriu gândit, însă suficient de strâns încât să nu vă pierdeți interesul pentru joc, și implicit pentru celălalt.

Celelalte piese sunt un pic mai greu de făcut o comparație însă lăsați-mă să încerc.

Turele, sunt acele lucruri despre tine, de care oponentul se teme cel mai mult, sunt lucrurile pe care el nu le-ar dori sa le ai, gen defectele persoanelor din trecut său, însă un jucător abil va reuși să le neutralizeze, obligându-te să le ții mereu în defensivă.

Caii sunt fascinanți, după ei veți umbla cel mai mult, ei sunt imaginația voastră și cel mai probabil ultimii de vor pica în acest joc.

Nebunii, well nu știu dacă are sens să caut altă comparație decât cea evidentă, nu sunt chiar așa folositori și se pot bloca ori singuri, ori puși in poziții defensive sau de ce nu la un atac surpriză.

Acum ajungem la piesele importante: regele și regina… și de aici ne dăm seama cu ce tip de persoane avem de a face.. dacă merge după rege atunci e clar ca te vrea cu totul, să te cunoască, să te cucerească, dacă va merge după regină, atunci ne putem gândi că dorește să-ți paralizeze mobilitatea și apoi să joace în voie după regulile sale.

Scopul acestui joc, după părerea mea este o remiză, sau încercarea jucătorului mai experimentat de a obține “pat” – pentru cei care nu știu este tot o formă de remiză dar nu rege – rege.

De ce remiză și nu o victorie?

Pentru că într-o relație nu contează cine câștigă, important este să vă cunoasteți voi mai bine, să descoperiți lucrurile de vă plac, să existe respect pentru celălalt, pentru realizările sale.

Vă doresc o partidă pe cinste, una în ca fiecare mutare să fie plină de emoție și nerăbdarea de a vedea ce anume îți pregătește partenerul de joc să-ți ofere premisele unei experiențe de neuitat.

Bitzu

2 comments

  1. Interesanta abordare, textul bine scris, idei impartasite . Felicitari pentru post.

    Ma consider experimentat, dar jocul iti rezerva uneori cate o surpriza neprevazuta care pe mine ma lasa rece…

  2. foarte buna paralela si abordarea

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.