Lungul drum spre tine – Clipe spre lumină

La câteva clipe după accident, Em se trezește în patul său, însă nimic nu este ceea ce pare.

Lucrurile din jur îi apar decolorate, lumina este prea puternică, încearcă să se uite pe fereastră dar nu poate vedea nimic, așa că decide să meargă în altă cameră.

Odată intrat, nimic nu mai e cunoscut, se întoarce să vadă ce și cum și-și dă seama că nu mai e de mult la el în casă.

În jurul său pereții dispar, căzând miraculos pe lângă el, în fața sa apare un pupitru mic și un bătrânel senil.

Da… este Sfântul Petru.

SP: Stimate domnule Em, ce nefericire că vă aflați aici, vă rog sa mă urmați.
EM: Să înțeleg că am dat ortu’…
SP: Momentan aș prefera să nu înțelegi nimic, ești aici să vezi, să observi și probabil să-ți dai seama ce vrei să faci după.
EM: Ok, e ca’n filme… trebuie să am o epifanie.
SP: Mă tem că nu e niciun film iară ce urmează să vezi nu-ți va trezi nimic altceva decât durere.

Împreună, cei doi înaintează spre ceea ce pare a fi o masă. Pe ea, desenat se află câteva simboluri, într-o limbă necunoscută lui Em.

Sfântul Petru, zice 2-3 chestii în latină și-i face un brânci lui Em în fața mesei. Acesta, uimit de tupeul moșului, face un pas înainte.

Clipe spre lumina

Clipe spre lumina

SP: Numele, te rog, clar și tare.
EM: David Em!

Din masa pare să iasă o piramidă aurie, care se ridică la nivelul capului lui Em și începe să se rotească, din ce în ce mai repede. Din laturile piramidei, iese o lumină care ușor se concentrează spre masă către capetele câtorva simboluri, formând un cilindru de lumină.

Acolo începe ușor ușor să se formeze o imagine.

Em privește cu fascinație dar temător, în fața lui treptat iși fac apariția momentele din viața sa, care rapid se succed în încercarea lor de a se stabiliza cumva.

Dispozitivul se oprește, imaginea devine clară, Sfântu Petru înaintează către Em, și-i pune mâna pe umăr. În acel moment cei doi se proiectează într-o încăpere semi-cunoscută eroului nostru.

Este ziua lui Em, acesta se află într-un local, undeva la subsol, distracție multă, aglomerație, Em era acolo cu cațiva prieteni, făcând un mic after party. În versiunea de atunci, el era pătruns de alcool și făcea caterincă.

SP: Vezi tu, aici sunt câteva clipe importante, aici este momentul în care tu ai lasat în spate fantomele trecutului, aici tu ai devenit ceea ce cu nerăbdare îți doreai. Aici ai renunțat la obsesii, la pasiuni nocive și ți-ai recăpătat din identitate.
EM: Îmi aduc aminte…
SP: Știi ce a urmat după?
EM: Da, din păcate… – spuse el cu o jumătate de glas.
SP: Nu, din fericire, pentru că aici îți este lecția pe care refuzi să o înveți. Aici este sursa problemelor tale. Prin urmare spune-mi, ce vrei să faci în continuare?

EM: Din păcate… nu știu.

Va urma,
Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.