Lucruri mărunte…

Îmi place mereu să mă leg de perioada de “haur” a activității mele din blogosferă, când scriam cu o anumită pasiune, mânat poate și de dorința de a-mi alina suferința.

Spuneam pe atunci că fiecare om are un destin, și că drumul spre acel destin ni-l facem noi, doar că tot acolo ajungem, depinde câtă suferință suntem dispuși să înfruntăm.
Acum vreau sa detaliez un pic aceste aspecte.
Viața e formată dintr-o mână de lucruri importante: sănătate, familie, prieteni, iubire, bogăție, carieră, dar și din lucruri mărunte, lucruri care-ți fac viața minunată, sau dimpotrivă un coșmar.

Ce anume intră aici?

Faptul că într-o oarecare dimineață nu-ți mai pornește mașina, că perna e prea moale și nu poți dormi, că vecina e o idioată cu un cațel care urlă la 4 dimineața, lucruri mărunte, gen.

Lucruri mărunte

Lucruri mărunte

Dar aceleași lucruri mărunte sunt cele care te scot dintr-o stare proastă, dintr-o zi de căcat, o zi în care nu ai chef de nimeni și nimic se poate transforma rapid în cea mai frumoasă zi din săptămână.

Dacă alegi să te bucuri de lucrurile mărunte din jurul tău și anume: mirosul de brad din camera unde stai, sunetul de chitară produs de frecarea unei plante de corzile ei, care se clatină la fiecare răsuflare a ta…(folosiți-vă imaginația), becurile care atârnă de lustră și se joacă într-un dans periodic dar haotic și sublim, de vocea din capătul telefonului.
Aceași voce care-ți zice te iubesc, noapte bună, dar și pleacă!, dispari! sau pa!, dar știi că acum nu contează, tu te bucuri că poți vorbi cu ea, că te ascultă, că-ți povește, că există cineva acolo pentru tine care te înțelege și respectă. Atât!

Probabil vorbesc aiurea, mulți zic că-s îndrăgostit, și că așa mi se pare viața… acum, că o să-mi treacă și că o să revin la realitatea dură, și ce?
Eu mă bucur acum de ele, de tot, acum când inima-mi bate în piept de dorul ei, și tresare când o aud zicându-mi “dragă”.

Să mă trezesc din acest vis? Să revin la realitate? Care realitate? A voastră, nu a mea…

2 comments

  • ioana on 28/12/2009 at 18:47
  • Reply

  Ma bucur sa vad ca in sfarsit ai inteles ca te poti bucura de lucrurile marunte din viata ta,mai bine mai tarziu decat niciodata :P.Enjoy your reality!!!

 1. Lucrurile marunte sunt indicatorii care iti arata drumul spre fericire .
  Sa observi frumosul in ceva care pentru altii nu e altceva decat un lucru banal. Sa iubesti copilul, pentru inocenta sa. Sa pretuiesti loialitatea persoanei iubite. Sa zambesti unei persoane total necunoscute. Sa … sa … sa 😀

  Frumos

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.