Scopul scuză mijloacele – revised

 

Poate că nu vă dați seama dar în fiecare zi folosiți o formă a expresiei: “Scopul scuză mijloacele” .

Să începem, zic.

Probabil că în fiecare dimineață, unii dintre voi, printre gândurile pe care le aveți și care vă frământă în momentul acela se află și intrebarea: “Ce fac azi?” și așa ajungem să ne stabilim un obiectiv pe ziua respectivă și pașii pe care am vrea să îi urmăm pentru obținerea lui.
Să nu credeți că e chiar așa simplu, orice sau oricât ați plănui ceva, niciodată nu o să iasă chiar perfect, aici aș putea adăuga că “universul” mereu își găsește metode de a-și indeplini “mofturile“, dar reflectați un pic la faptul că oricât v-ați strădui nu puteți controla întreg fenomenul.

Spre exemplu, vreau să merg la bunici, plănuiesc toate detaliile de care am nevoie, însă nu iau în calcul faptul că mâine aș putea primi un telefon urgent de la un coleg să mă anunțe ceva tragic, rezerva planului meu nu e normal să conțină așa ceva.

Means to an end

Means to an end

De ce “Scopul scuză mijloacele”? De ce acest post?

Simplu .. toată lumea are nevoi, fizice sau morale, și pentru a le împlini trebuie în primul rând să le dorim cu adevărat, apoi observăm că orice spunem, orice mesaj vrem să transmitem mereu are cel puțin două părti, două fețe, ideea ar fi să știm cum să ne folosim de acestea, și aici intervine prietenul nostru feedback, un lucru foarte util dar foarte puțin folosit, el poate să ne spună în mare ce a înțeles celălalt, și prin acesta putem să folosim una dintre fețe, ceea care ne convine nouă cel mai mult, care “ne scoate”.
Spre exemplu, vreau să îi spun colegului meu să nu mai dea muzica prea tare, el o să spună că ție nu-ți place melodia, însă dacă îi zici să dea muzica mai încet pentru că te doare capu, iar are 2 fețe: că de fapt tu ești răutăcios și îi răpești lui o plăcere, când defapt tu îi zici asta pentru că:
1. nu e politicos,
2. nu e sănătos,
3. s-ar putea să te trezești cu poliția la ușa,
4. melodia chiar e tâmpită dar nu vrei să-l superi,
5. chiar te doare capul însă ai putea lua o pastilă.

Orice ai zice mereu se poate interpreta într-un mod în care nici prin cap nu îți trecea ( “unde ți-o pun”,”o luăm pe aici”, s.a.) .
Bun, știm, orice zicem se interpretează după cum îl taie capul pe celălalt.

Se prea poate că tot ce am zis eu aici să fie luat ca un text scris de un alt frustrat sau un material bun de dezbatut, însă chiar nu conteaza cum este interpretat, important pentru mine e să-mi ating obiectivul prin urmare mijloacele în care acesta este împlinit nu contează.

Fiecare lucru are o parte pozitivă și una negativă, până și faptul că iubita iți zice că ești un idiot are o parte pozitivă, pentru că în sfârșit cineva a avut curajul să-ți zică în față că ești un idiot și că ar trebui să-ți schimbi comportamentul fața de ea sau alte fete.

Ideal în trasmiterea unui mesaj ar fi ca toată lumea să decodeze la fel mesajul compilat de emițător, dar până și asta are un aspect negativ, nu ar mai exista subînțelesuri, sau mesaje codate special pentru cunoscători.

Atât pentru astăzi, chiar nu e ceea ce mi-am propus să scriu, chiar nu conteaza, important pentru mine este faptul că mi-am notat undeva câteva gânduri și că cineva poate, ar putea sa le comenteze.

Bitzu

Dă cu paru..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.